Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, szybka, nieskomplikowana a za razem smaczna pizza. Można ją przygotować na różne sposoby z różnymi dodatkami i zawsze będzie smakować.
blaszka, miska, widelec, ściereczka, stolnica,
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 57
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 277
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 57
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 277
Składniki
Ciasto na pizzę ; Drożdże skruszyć i zalać letnią wodą, mieszamy aż drożdże się rozpuszczą i będzie jednolita masa. Mąkę przesiej do miski wraz z solą, dodajemy rozmieszane drożdże, zagniatamy ciasto dodając letnią wodę około 150 - 200 ml. Ciasto ma być sprężyste i nie powinno się lepić do rąk. Ciasto przekładamy na stolnice i jeszcze raz zagniatamy. Ciasto przykryć ściereczką i odłożyć do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto rozciągam w blaszce kując widelcem. Ciasto smaruje keczupem, nakładam plasterki mozzarelli, paseczki szynki, plastry pomidorów, szynkę szwarcwaldzką, pomidorki koktajlowe oraz stary ser na całą pizzę, posypujemy roszponką. Wkładamy do mocno nagrzanego piekarnika i pieczemy do 20 minut.
Pizza gotowa do zapieczenia.