Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza z niedźwiedzim czosnkiem jest bardzo smaczna. Wiosną gdy jeszcze jest mało zieleniny czosnek niedźwiedzi wykorzystuję do różnych potraw.
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 61
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8920
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 121
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 32
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 269
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2914
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 61
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8920
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 121
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 32
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 269
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2914
Składniki
Drożdże pokruszyć, wymieszać z cukrem wlać wodę, dodać mąkę, wyrobić, przykryć, odłożyć do wyrośnięcia. Do wyrośniętego ciasta dodać oliwę i sól, wymieszać.
Następnie wsypać drobno posiekany czosnek niedźwiedzi, wyrobić.
Wyłożyć na deskę rozwałkować, ułożyć na wyłożonej papierem blaszce.
Na oleju podsmażyć posiekaną cebulę i pieczarki. Doprawić solą i pieprzem, ostudzić.
Wyrośnięte ciasto posmarować ketchupem, posypać ziołami, wyłożyć pieczarki.
Po wierzchu posypać cienko pokrojonym boczkiem i paluszkami serowymi.
Włożyć na 12-15 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.