Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza w nieco innym wydaniu niż zwykle – nie na cieście drożdżowym a na tortilli. Zaletą jest to, że można ją zrobić bardzo szybko. I szybko znika z talerza bo jest naprawdę pyszna :) Składniki dodajemy takie jakie lubimy lub akurat mamy pod ręką. U mnie podstawa to ser żółty, mozzarella i sos pomidorowy.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy 3 placki tortilli, posypujemy połową żółtego sera i mozzarelli i przykrywamy drugim plackiem. Pokrojone w kostkę pomidory z puszki doprawiamy solą, pieprzem i ziołami, a następnie rozsmarowujemy na plackach. Układamy szynkę parmeńską i posypujemy pozostałym serem żółtym i mozzarellą. Dodatki możemy dawać takie jak lubimy. Pieczemy 15 minut.