Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
★Pizza✪Hipstera★- to bardzo dobra przekąska. Podaję ją zawsze z sosem czosnkowym i szklanką schłodzonej pepsi.
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 363
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 101
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 103
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 50
Polecam.
Odsłon: 65
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 363
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 101
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 103
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 50
Polecam.
Odsłon: 65
Składniki
● Mąkę przesiać do miski, dodać oregano. Do dwóch szklanek wlać trochę ciepłej wody, w jednej rozpuścić drożdże z cukrem, w drugiej sól. Do mąki dodać resztę wody i olej, zarobić ciasto. ● Następnie dodać rozpuszczone drożdże, cały czas wyrabiając ciasto, po jakimś czasie dodać wodę z solą. ● Dokładnie wyrobić ciasto i zostawić pod przykryciem do wyrośnięcia na dwie godziny.
● Gdy ciasto wyrośnie podzielić na dwie części. Rozwałkować na blaszce do piekarnika w kształcie koła, podsypać mąką krupczatką. ● W brzegi ciasta zawinąć żółty ser. Środek posmarować przecierem pomidorowym, posypać przyprawą do pizzy. Wyłożyć pieczarki. ● Piec w nagrzanym piekarniku na samym dole w 220 stopniach około 13 minut.
Wskazówki: •Należy koniecznie podawać ze szklanką schłodzonej pepsi i sosem czosnkowym. •Pizzę powinno się maczać w sosie przed skonsumowaniem, a następnie popić łykiem pepsi. •Nie należy na wierzch nakładać składników takich jak: szynka, ser.