Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przekąska. Można podawać na ciepło lub zimno.
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 54
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 39
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 71
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 54
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 39
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 71
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać olej, drożdże roztarte z cukrem i odrobina wody, zarobić. Do reszty wody dodać sol i rozpuścić, dodać do ciasta i dobrze wyrobić. Odstawić do wyrośnięcia na 2 godziny.
Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na patelni, dodać obrany i starty seler - smażyć. Następnie dodać przecier pomidorowy i przyprawić do smaku, dobrze wymieszać.
Z ciasta formować małe placuszki i układać na posypanej mąką krupczatką blasze. Posmarować przygotowanym sosem z przecieru. Posypać żółtym serem i piec w nagrzanym piekarniku 220 stopni przez około 10 minut. Można dołożyć swoje składniki np: podsmażone kawałki kurczaka, boczek, pieczarki, oliwki......