Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite smakołyki na śniadanie, obiad i kolację! I na Karnawałową imprezkę !
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Ciasto: Drożdże rozrabiamy z cukrem, ciepłą wodą i 8 łyżkami mąki. Przykrywamy ścierką i odstawiamy do wyrośnięcia. Następnie dodajemy pozostałą mąkę, olej i sól i zagniatamy ciasto. Formujemy kulki i każdą spłaszczamy tak aby miały średnicę 10 centymetrów. Pizzerki układamy na formie wyścielonej pergaminem i odstawiamy do wyrośnięcia. Następnie smarujemy przecierem i posypujemy przyprawą do pizzy. Układamy na każdej pizzerce, szynkę, pieczarki i paprykę pokrojoną w kostkę, plasterki pomidora i ścieramy żółty ser. Pieczemy do 30 minut w 180 stopniach.