Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to jest pomysł mojej psiapsiólki Moniczki, genialny poniekąd :) Jak zresztą większość jej pomysłów. Może wydębię od niej przepis na pasztet (niebo w gębie)- to także podzielę sie z Wami -w wielkiej tajemnicy:)
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 625
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 187
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 625
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 187
Składniki
Przecier doprawić do smaku (sól, papryka, oregano) połączyć z oliwą i zgniecionym czosnkiem.
Ciasto pokroić na kwadraty ok.8/8 cm, każdy posmarować mieszanką przecierową, posypać pokrojonymi drobno suszonymi pomidorami, na wierzch ser zółty starty na grubej tarce.
Piec 10-15 min w temp.200 st, z tym że po pierwszych 5 minutach pieczenia, wzbogacić pizzetki - posypać mianowicie pokruszonym serem pleśniowym. Oczywiście ,jeśli nie lubicie sera pleśniowego, zrezygnujcie z niego - pizzetki i tak będą pyszne.
Smacznego. I dzięki Moniczko:)