Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosty i szybki w wykonaniu przepis, idealny na przekąskę do wina czy piwa
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1048
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1325
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12845
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1048
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1325
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12845
Składniki
cebule obieramy, kroimy w plasterki i smażymy na dwóch łyżkach masła, aż się zeszkli, dodajemy tymianek, delikatnie solimy i odstawiamy do wystudzenia
w misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, 3 łyżki masła i mleko, zagniatamy na gładkie ciasto i wykładamy nim dno tortownicy, na cieście rozkładamy równomiernie cebulę
śmietanę mieszamy z jajkiem, odrobiną soli i pieprzem i tak powstałym sosem polewamy cebulę, wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 220 st. C i pieczemy 30 min, no i gotowe ;-)
gorąco polecam również farsz złożony z czterech cebul i jednej czerwonej papryki lub czterech cebul i 150 - 200g pieczarek