Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szpinak to samo zdrowie, a do tego jest pyszny, bo dobrze doprawiony, najlepiej świeży, szpinak to fantastyczna rzecz. Z jajkiem tworzy smaczny duet kulinarny.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9466
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 230
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 516
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9466
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 230
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 516
Składniki
Na patelni rozgrzać oliwę, dodać kmin i gorczycę. Lekko uprażyć zioła. Cebulą posiekać i dodać do ziół. Podsmażyć. Dodać łyżkę masła i smażyć na złoty kolor. Dołożyć szpinak, chwilę smażyć, świeże liście znacznie stracą na objętości. Ważne, by nie doprowadzić do stanu papki. Przełożyć do miski. Jajka roztrzepać w misce, dodać kurkumę i sól, wymieszać. Masło roztopić na patelni, wlać jajka, mieszać. Usmażyć jajecznicę, dodając kawałki masła i mieszając, by była kremowa. Szpinak posiekać i dodać do jajecznicy. Wymieszać. Miętę posiekać, dodać do jogurtu, doprawić solą i kurkumą, wymieszać. Placki tortilli pogrzać zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na ciepły placek wyłożyć porcję jajecznicy ze szpinakiem, polać sosem miętowym, zgiąć na pół i podać. Zamiast tortilli można wykorzystać placki naan lub pitę.
Polecam