Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 659
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 232
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 659
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 232
Składniki
Cytrynę sparzyłem ,otarłem skórkę ,sok wycisnąłem. Śmietanę wymieszałem z 2 łyżkami soku z cytryny. Jabłko obrałem starłem. Cebulkę pokroiłem w cienkie krążki. Jabłko i cebulkę dodałem do śmietany. Doprawiłem solą ,pieprzem i curry. Wymieszałem. Seler obrałem ,starłem na dużych oczkach. Ziemniak obrałem ,drobno starłem. Orzechy grubo posiekałem. Seler ,ziemniak i orzechy wymieszałem z jajkami ,mąką ,solą ,pieprzem i skórką z cytryny. Smażyłem na oleju ,na rumiano. Przed podaniem osączyłem z nadmiaru tłuszczu. Serwowałem ze śmietaną jabłkową.