Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z cukinii są niskokalorycznym posiłkiem , przygotowuje się je bardzo szybko i są bardzo smaczne. Możemy je podawać z różnymi dodatkami, z jogurtem albo śmietaną. Zawsze smakują bardzo dobrze.
tarka, patelnia, łyżka,
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 489
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24480
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 489
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24480
Składniki
Cukinię dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie odcinamy końce i ścieramy na tarce o dużych oczkach razem z cebulą. Startą cukinię delikatnie solimy i odstawiamy na 10 - 15 minut, po tym czasie odciskamy w dłoniach z nadmiaru wody. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną natkę pietruszki, jajko, jogurt, mąkę doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dokładnie mieszamy do połączenia składników. Na dobrze rozgrzaną patelnię z dodatkiem oleju nakładamy porcje ciasta, lekko spłaszczamy i smażymy placki. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Podajemy z dodatkiem jogurtu naturalnego.
Placki gotowe do podania.