Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące placki z młodych ziemniaków i pieczarek.
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 342
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 52
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 342
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 52
Składniki
Ziemniaki i pieczarki ścieramy na wiórki, odciskamy większą część wody, dodajemy sól, pieprz, mąkę, majeranek i wbijamy jajka. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Tak przygotowane ciasto przykrywamy i wstawiamy do lodówki na godzinę.
Po tym czasie nagrzewamy patelnię z olejem i smażymy placki. Usmażone placki możemy podać razem z jogurtem lub kwaśną śmietaną, jak kto lubi. Smacznego !!!