Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 07-01-2009
Rewelacyjne danie do serwowania na kolację lub obiad.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 257
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 34
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 257
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 34
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Składniki
Ziemniaki obieramy, ścieramy na tarce, cebulę siekamy, dodajemy jajka i mąkę, doprawiamy solą i pieprzem - dokładnie mieszamy. Po czym smażymy na patelni spore placki. Cytrynę parzymy, ocieramy z niej skórkę, którą wrzucamy do blendera, dodajemy płatki migdałowe - chwilkę miksujemy, po czym dodajemy twarożek podzielony na części i śmietanę - wszystko miskujemy na gladką masę. Na koniec dodajemy pietruszkę lub koperek oraz odrobinę soku wyciśniętego z połówki cytryny, doprawiamy przyprawą, solą i pieprzem - krótko miksujemy. Łososia skrapiamy sokiem z cytryny. Usmażone placki wykładamy na talerze, na każdego placka kładziemy po ok. 2 łyżki twarożku i zwiniętego w rulonik łososia. Dekorujemy gałązkami pietruszki lub koperku i kawałkami cytryny. Pycha!