Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie danie pachnące słońcem i latem..... :)
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 27
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 105
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 101
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 27
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 105
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 101
Składniki
Pomidorki umyj i pokrój w ćwiartki, posól i odłóż. Pokrój cebulę i bazylię, w prasce wyciśnij czosnek. Pomidorki lekko ugnieć, odlej z nich nadmiar soku, dodaj do nich cebulę, bazylię, czosnek i kapary. Wymieszaj z mąką, jajkiem, 2 łyżkami oliwy i przecierem. Tak zrobione ciasto dopraw pieprzem i jeśli jeszcze trzeba solą.
Smaż na oliwie z oliwek uważając aby nie przypalić placuszków. Podawaj z sosem czosnkowym, ziołowym lub po prostu ze śmietaną. Świetnie komponują się również z mięsem drobiowym :) Smacznego! Marzec 2010r.