Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Został Ci ryż z obiadu albo po prostu lubisz go, spróbuj placuszków ryżowych. Prościutkie i szybkie w wykonaniu. Puszyste i smaczne.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 88
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5949
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 88
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5949
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Składniki
Do mleka dodajemy po kolei: jajka, mąkę ryżową, proszek do pieczenia, Ciągle miksując.
Dosypujemy ryż i mieszamy.
Podgrzewamy na patelni tłuszcz (najlepiej olej kokosowy rafinowany) i smażymy placuszki aż się zarumienią. SMACZNEGO :)
Można polać ulubionym sosem, posmarować dżemem czy polać miodem lub innym syropem. Jeśli lubisz słodycz to możesz w trakcie przygotowywania placków dosłodzić je czym lubisz.