Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką polędwice od kilku lat robi moja siostra.Jest smaczna,
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1677
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 27
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1578
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1677
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 27
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1578
Składniki
schab umyć,i osuszyć,obsypać cukrem,włożyc do blaszki keksowki,przykryc folią i wstawic do lodówki
nastepnego dnia wyjąc schab,opłukać ,osuszyć ,posypać solą,lekko natrzec ,i tak jak poprzednio włożyc do lodówki
trzeciego dnia wyjąc schab opłukać ,osuszyc,natrzec majerankiem ,czosnkiem, pieprzem i do lodówki
nastepnego dnia wyjąć schab zawinąć w gazę,osznurowac i powiesic w przewiewnym miejscu na kilka dni,tak przygotowana polędwica doskonale smakuje z pieczywem posmarowanym masłem