Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 150
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 304
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 150
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 304
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Składniki
Liście sałaty umyć, osuszyć. Pomidorki umyć, pokroić na cząstki. Oczyścić paprykę i pociąć ją na paseczki. Ocet winny wymieszać z 4 łyżkami oleju, solą i pieprzem. Sosem polać warzywa. Mięso usmażyć na maśle i 2 łyżkach oleju, oprószyć solą i pieprzem (trzymać w cieple, w folii aluminiowej). Na tłuszczu z mięsa usmażyć tosty, rumieniąc je z obu stron. Na każdym toście położyć usmażoną wołowinę, udekorować go warzywami.