Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rodzinny rarytas, rewelacyjny pomysł na imprezę!!!!
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Pomidory (można je wcześniej obrać ze skórki) i mozzarelle kroimy w plastry takiej samej grubości. Tak przygotowane składniki układamy na półmisku na przemian ( tak jak na zdjęciu).
Obieramy 5 ząbków czosnku. Ze względu na to, że moja rodzina uwielbia czosnek dodaję nawet 8 ząbków. Do shakera, albo po prostu do słoika wlewamy olej, dodajemy ocet jabłkowy, wsypujemy bazylię suszoną i vegetę oraz wciskamy czosnek. Całość mieszamy, aż do uzyskania mlecznego koloru.
Taki sosik wylewamy na wcześniej przygotowane pomidory z mozzarellą. Całość dekorujemy liśćmi świeżej bazylii.