Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak usmażyć filety rybne, raczej nie trzeba nikomu tłumaczyć, za to warto z kolei podzielić się przepisem na potrawkę.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 67
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1226
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 296
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 67
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1226
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 296
Składniki
Warzywa obrać, wszystkie korzenne zetrzeć na tarce o grubych oczkach; pora pokroić w pół lub ćwierć talarki. Do garnka wlać najpierw połowę oleju, wrzucić warzywa i dusić do miękkości na małym ogniu, potem dodać resztę oleju. Stopniowo dodawać przecier, wymieszać. Doprawić sola i pieprzem. Potrawka powinna mieć pomarańczowy kolor, nie należy przesadzać z pomidorami, bo będzie kwaśna, a cały jej smak to wyczuwalne naturalne nuty warzyw.
Układać na usmażone filety z dorsza, mintaja, morszczuka lub innej ulubionej ryby. Przechowywać w lodówce. Gotową potrawkę można zamrażać, nie traci smaku po rozmrożeniu.