Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialna, zdrowa przekąska. Z idealnie skomponowanym sosem do pizzy Folwark.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Cukinie umyć, pokroić wzdłuż (obieraczką do warzyw). Odstawić.
Ciasto francuskie pokroić wzdłuż na paski około 1,5cm. Ciasto posmarować sosem do pizzy. Ułożyć cukinie, na niej szynkę (ważne, żeby były takiej samej grubości).Zrolować (wzdłuż) i skleić końce. Ułożyć na papierze do pieczenia. Włożyć do lodówki na czas nagrzania się piekarnika (do 200 stopni).
Roztrzepać jajko w misce i przed włożeniem do piekarnika posmarować wierzch precli jajkiem i posypać solą.
Piec około 20 minut (aż się zarumienią). Można podawać z dowolnymi sosami