Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis powstał z dwóch powodów. 1. Miałam paluszki krabowe, a gdybym miała je znowu zjeść z samym jogurtem i korniszonem stanęłyby mi w gardle. 2. Na naszym smakerze kiedyś znalazłam bardzo fajny przepis na standardowe babeczki krabowe był bardzo prosty i jedyne czego wymagał to wyeliminowania mąki pszennej i tłuszczu. Udało się i jest pysznie.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 696
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 678
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1594
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4848
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 696
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 678
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1594
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4848
Składniki
Paluszki krabowe kroimy w grubą kostkę, marchew ścieramy na tarce. Odstawiamy. Jajka mieszamy z mlekiem i solą, dodajemy proszek do pieczenia. Wrzucamy marchewkę. Mieszając rózgą dodajemy mąkę kukurydzianą i otręby owsiane. Na koniec mieszamy masę z serkiem homogenizowanym i paluszkami krabowymi. Przyprawiamy pieprzem.
Wypełniamy papilotki do 3/4 ich wysokości. Pieczemy w 180 stopniach do " suchego patyczka".