Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mała przegryzka przed telewizorem lub komputerem. Bardzo łatwa do wykonania. Polecam.
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 285
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 285
Składniki
Cebulę drobno pokroić. Poddusić lekko na oleju. Dodać do cebuli przepuszczony przez praskę czosnek. Dusić jeszcze chwilę. Wystudzić. Do miski przesiać mąkę i proszek do pieczenia. Dodać przyprawy. Wymieszać. Wkruszyć fetę i starty na tarce o dużych oczkach ser gouda. Dodać umytą i drobno pokrojoną natkę pietruszki. Wbić jajko. Wlać mleko. Zarobić ciasto. Tak przygotowane ciasto wyłożyć na stolnicę. Gdyby się kleiło podsypać mąkę. Rozwałkować na grubość jednego centymetra. Pokroić na paski o szerokości około 5 cm. Następnie paski pokroić na kwadraty. Wyłożyć je na foremkę zaopatrzoną w papier do pieczenia. Zachować odstępy między kwadratami. Posmarować je mlekiem. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st. C 20-25 minut, aż się zrumienią.