Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska z parówek i ciasta naleśnikowego to polska wersja znanej amerykańskiej przystawki znanej jako corn dog. Z pewnością zaskoczy wszystkich gości przygotowywanej przez ciebie imprezy czy spotkania. Chrupiąca skórka skrywa miękkie i soczyste wnętrze. No i ten ciągnący się, rozpływający w ustach ser. Palce lizać!
Polecam.
Odsłon: 166
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 114
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 73
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 45
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 89
Polecam.
Odsłon: 166
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 114
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 73
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 45
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 89
Składniki
Przygotuj naleśniki. W misce rozbełtaj jajka w mleku. Dodaj mąkę, sól i cukier. Całość wymieszaj na gładką masę.
Na patelni naleśnikowej rozgrzej niewielką ilość oleju. Smaż cienkie naleśniki, na złoto z każdej strony. Odkładaj je na talerz do przestudzenia.
Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Na brzegu każdego naleśnika kładź po parówce oraz po 1-2 łyżki żółtego sera. Ser rozprowadź w miarę równomiernie po całej szerokości naleśnika. Zwijaj je w rulon i podwiń końce do wewnątrz, jak w przypadku krokietów.
Przygotuj panierkę. W głębokim talerzu rozbełtaj jajka. Do drugiego talerza wsyp bułkę tartą.
Każdy naleśnik maczaj najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzej olej do głębokiego smażenia. Smaż naleśniki na złoto ze wszystkich stron. Przekąskę z parówek i ciasta francuskiego podawaj na ciepło, gdy ser jest jeszcze ciągnący się.