Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kwaskowe nuty sumaku świetnie podkreślają smaki tych małych ptaszków. Kuchnia libańska na wigilijnym stole.
opcjonalnie rękaw do pieczenia i sznurek
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1033
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 111
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1033
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 111
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Składniki
Nie miałam gotowego zataru więc wymieszałam przyprawy i dodałam ekstra sumak. Jeszcze przeciśnięty czosnek, oliwa i sok z cytryny. Marynatą naciera się ptaszki i zostawia na chwile. Można je związać aby ładniej się prezentowały. Ptaszki obsmaża się na rumiano i potem wstawia jeszcze do piekarnika na 20 minut. Ale nie lubię gdy mięso trzyma się kości więc wstawiłam je w rękawie do piekarnika na plastrach cebuli. I po 45 minutach rozcięłam rękaw dla zrumienienia. Piekłam w sumie 1 h. Palce lizać!
Smacznego :)