Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj chciałabym podzielić się z Wami przepisem na trochę w innej formie obiad , ale zapewniam że dla dzieci to frajda. Taki przysmak może też być wspaniałą, pyszną kolacją lub przekąską dla całej rodzinki lub dla dwojga na romantyczną kolację.
wykałaczki, nóż, talerzyki, patelnia, ręcznik papierowy,
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 53
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 274
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 53
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 274
Składniki
Filety opłukać, oczyścić z błonek i osuszyć . Następnie każdy przeciąć na dwa kawałki i lekko rozbić, oprószyć przyprawami, usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Kilka rzodkiewek po opłukaniu, oczyszczeniu i osuszeniu ponacinać tak by można powkładać plasterki rzodkiewek tworząc myszki. Oczka zrobić wkładając ziarenka ziela angielskiego lub goździki. Ogórek zielony pokroić w plastry. Sałatę lodową opłukać, osuszyć, rozdzielić na listki, delikatnie oprószyć solą i pieprzem. Składanie przysmaku; Na plastrach ogórków ułożyć kawałek usmażonego mięsa, przykryć listkami sałaty, na sałacie ułożyć serek gouda Baby, a następnie wbić naszą myszkę z rzodkiewki umocowaną na wykałaczce. Udekorować według swojego uznania.
Przygotowanie filetu.
Przygotowanie liści sałaty.
Przygotowanie myszek.
Składanie całości.
Gotowe danie do podania.