Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i delikatne pulpety drobiowe z warzywami, a do tego pikantny majonezowy dip z sosem chili.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 248
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 178
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 248
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 178
Składniki
Przerobic piersi kurczaka na mieso mielone. Posiekac drobno papryke, korniszony, koperek i dymke, a nastepnie wymieszac z miesem kurczaka, jajkiem, bekonem i bulka tarta w duzej misce do uzyskania jednolitej masy. Uformowac kulki tego samego rozmiaru i obtoczyc w bulce tartej.
Pulpety smazyc przez ok. 8 minut po obu stronach na srednim ogniu. W miedzyczasie zmieszac 2/3 majonezu z 1/3 słodkiego sosu chili. Doprawic swiezo wycisnietym sokiem z cytryny i starta skórka z cytryny i ewentualnie swiezo zmielonym pieprzem.
Pulpety podawac z majonezowym dipem.