Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
.....mmmmmmmm to smak słonecznej jesieni
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 114
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 73
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 114
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 73
Składniki
Mięso wymieszać dokładnie z surowym jajem, chlebem rozmoczonym w wodzie i odciśniętym , cebulą pokrojoną w drobną kostkę i przyprawami - na jednolitą masę .
Z masy formować spłaszczone kulki wielkości śliwki węgierki , obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na złoto z obu stron.
Paprykę słodką zgrilować od strony skórki i skórkę usunąć. Pomidory obrać i usunąć zielone końcówki , paprykę chilli pokroić na możliwie najmniejsze kawałeczki.
Pomidory pokrojone na mniejsze cząstki dusić na oliwie pod przykryciem 10 min , po czym dodać paprykę słodką i zmiksować całość ewentualnie rozcieńczając wodą. Doprawić , dodać chilli .
Do sosu włożyć kulki mięsne i dusić jeszce 5-10 min. Ja posypałam swoje danie suszonymi płatkami papryki kolorowej.
Smacznego pomidorowego wcinania :)