Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre zarówno jako śniadanie i przystawka do obiadu.
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 19
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 69
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 19
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 69
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Składniki
Ugotować ziemniaki w wodzie z dodatkiem soli i kilku łyżek oliwy z oliwek. Ziemniaki odcedzić. Rozbić dodając przy tym posiekaną cebulkę, masło, łyżkę wina i łyżkę soku z cytryny. Zostawić kilka ugotowanych ziemniaków do dekoracji. Łyżką nałożyć na talerz puree. Na tym usmażone kawałki wieprzowiny smażone na oleju z ulubionymi przyprawami. Udekorować kawałkami ziemniaków z oliwą z oliwek.