Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne racuszki z jabłkami
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 119
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4502
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 119
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4502
Składniki
Jabłka umyj, obierz, pozbaw gniazd nasiennych. Pokrój w dużą kostkę lub półplasterki. Oprósz cynamonem, wymieszaj.
Połącz mąki ze szczyptą soli. Dodaj żółtka, cukier oraz cukier waniliowy. Wlej maślankę, zmiksuj.
Białka ubij na sztywno, delikatnie połącz z ciastem. Dodaj pokrojone jabłka, wymieszaj. Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju. Nakładaj porcje ciasta.partiami smaż rumiane placuszki.