Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzień dobry co dziś mieliście dobrego na obiad ? U nas skromnie ale właśnie tak chciały dzieciaki a właściwie moja młodzież
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10541
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 259
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10541
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 259
Składniki
Jajka zmiksować razem ze szczyptą soli na puszystą masę następnie wsypać mąkę, wlać mleko i wodę mocno gazowaną, wsypać proszek do pieczenia i dokładnie zmiksować na najwyższych obrotach miksera do połączenia się wszystkich składników ze sobą. Do zmiksowanego ciasta wlać olej i również zmiksować aby olej połączył się z ciastem ( dodając olej do ciasta nie ma potrzeby dodawania oleju na patelnię )
Gdy mamy już gotowe ciasto wtedy rozgrzać patelnię, na rozgrzaną wlać chochlę ciasta rozprowadzić je po całej patelni, jak ciasto zacznie się ścinać podczas smażenia na średnim ogniu wtedy naleśnik przekręcić na drugą stronę i smażyć na rumiany kolor. Gotowe naleśniki układać na talerzu jeden na drugim
Jak mamy już usmażone naleśniki wtedy każdy z osobna posmarować dżemem, czekoladą, twarogiem z cukrem lub kto z czym lubi. Zwijać w ulubiony sposób kto jak lubi lub jak lubią wasze dzieci
Tak przygotowane naleśniki to świetna przekąska nie tylko dla dzieci ale również dla dorosłych. Naleśniki wyszły smaczne elastyczne a co najważniejsze nie pękają podczas zawijania także świetnie nadadzą się do krokietów a nawet do rosołu jako makaron