Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię tortillę, więc takie proste szybkie przekąski bardzo często goszczą na moim stole. Takie przekąski z tortilli można przygotowywać z różnym nadzieniem ale najlepiej smakuje właśnie tak przygotowana.
wykałaczki, folia aluminiowa, nóż, talerz, deska,
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 121
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 230
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 121
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 230
Składniki
Paprykę czerwoną, żółtą oraz zieloną oczyścić z nasion, opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę, włożyć do miski, dodać pokrojony w kostkę ogórek kiszony i zielony, obraną pokrojoną cebule, opłukaną pokrojoną w plasterki rzodkiewkę, pomidor pokrojony w kostkę, posiekaną cebulkę zieloną. Wszystkie składniki wymieszać z serkiem do smarowania ( topiony). Placki tortilli rozłożyć, posmarować również serkiem do smarowania i nałożyć farsz warzywny. Na farsz nałożyć liście sałaty zielonej. Zwinąć rulon, owinąć w folię aluminiową i włożyć na 2 godzinki do lodówki. Po tym czasie folię zdjąć , rulony spiąć wykałaczkami, pociąć plastry o szerokości 1,5 - 2 cm. Podawać jako przekąskę.