Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i prosty przepis na złociste racuszki od mojej babci :) Idealne do zabrania ze sobą do pracy czy na uczelnię. Z przepisu wychodzi około 13 racuszków.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 55
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 97
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 55
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 97
Składniki
Drożdże rozpuścić w 1/3 szklanki ciepłego mleka, dodać łyżeczkę cukru i pozostawić do wyrośnięcia.
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do pozostałych składników i drożdży. Mieszamy do wymieszania wszystkich składników i odstawiamy do wyrośnięcia na około pół godziny.
Racuszki wykładamy łyżką na rozgrzaną patelnię, smażymy na złocisto z obydwu stron. Podajemy z cukrem pudrem, jogurtem naturalnym lub ulubionym dżemem. Smacznego!