Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle szybkie do zrobienia i przepyszne racuszki ze śmietaną - pięknie polecam sprawdzony przepis krok po kroku. ślicznie pozdrawiam :)
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Jajka myjemy, oddzielamy żółtka od białek.
Żółtka ucieramy ze śmietaną, mąką i szczyptą soli.
Ubijamy pianę z białek z cukrem waniliowym - delikatnie mieszamy ją z ciastem.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (ok. 7mm), kładziemy po łyżce ciasta - smażymy racuszki na złoty kolor z każdej strony, osączamy je na papierowym ręczniku i podajemy posypane cukrem pudrem z dodatkiem ulubionego dżemu. Smacznego :)