Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie i przepyszne racuchy z jabłkami. Pyszny deser nie tylko dla dzieci.
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 153
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10525
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 153
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10525
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywno.
Mleko, żółtka, mąkę, cukier, cukier waniliowy, sodę i sól miksujemy na puszystą masę.
Dodajemy pokrojone w kostkę jabłka i delikatnie mieszamy.
Na końcu dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie mieszamy. Smażymy na oleju na złoty kolor. Racuchy można posypac dodatkowo delikatnie cukrem pudrem.