Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszne śniadanie na słodko. Placuszki są delikatne i puszyste. Można podać również z syropem klonowym, miodem lub dżemem.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 78
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 190
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 78
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 190
Składniki
Drożdże połączyć z cukrem, zalać letnim mlekiem, odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut. Do drożdży dodać sól, mąkę i jajko, wymieszać. Odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce. Po tym czasie dodać pokrojone w kostkę, obrane jabłka. Wymieszać. Ciasto nakładać łyżką na ciepły olej. Smażyć na złoto, przed podaniem posypać cukrem pudrem.