Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super nadają się na poranne śniadanie.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 108
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 216
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 108
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 216
Składniki
Wykonanie: Jajka lekko ubić z cukrem. Mleko podgrzać z margaryną i cukrem waniliowym. Dodać drożdże i wymieszać żeby się rozpuściły. Następnie dodać mąkę i ubite jajka. Wyrobić ciasto i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Rozwałkować je, kiedy podwoi swoją objętość, wykrawać trójkąty. Nakładać na nie nadzienie i zwijać rogaliki. Układać je na blaszce do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pic około 15-20 minut.