Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wygląda świetnie, smakuje i nawet nie jest trudna
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 145
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 180
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 936
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 145
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 180
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 936
Składniki
Buraki ugotować do miękkości, obrać i zmiksować na gładką masę. Białko jajka ubić na sztywno. Do masy buraczkowej dodać żółtko, sól i mleko, olej oraz mąkę. Dokładnie wymieszać. Ubite białko delikatnie połączyć z masą buraczkową. Jeżeli masa jest zbyt gęsta, dolać odrobinę mleka. Dno blaszki do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i rozsmarować na nim równomiernie ciasto. Piec w 180 stopniach przez 15-20 minut. Gorącą roladę buraczkową przełożyć (papierem do góry) na czystą ściereczkę bawełnianą i delikatnie zdjąć papier. Zwinąć w roladę i zostawić do wystudzenia.
Serek śmietankowy wymieszać z pokrojonym w kostkę ogórkami i posiekanymi ziołami. Śledzie wyjąć z zalewy, ususzyć ręcznikiem papierowym i pokroić wzdłuż na pół. Roladę biszkoptową delikatnie rozwinąć, posmarować serkiem wzdłuż zwijanego brzegu ułożyć paski śledzi. Ponownie ściśle zwinąć w roladę i zawinąć w folię. Odstawić do lodówki do stężenia. Przed podaniem wyjąć z lodówki i pokroić na dość grube plastry.