Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 118
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1284
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 118
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1284
Składniki
Żółtka ukręcić z cukrem. Białka ubić na pianę, dodać zmieszane z cukrem żółtka, a potem stopniowo mąkę delikatnie mieszając.
Dużą prostokątną blachę wykładamy natłuszczonym pergaminem, na to wylewamy ciasto i rozprowadzamy równo. Pieczemy 15-20 min w temp 180 stopni.
Upieczony biszkopt wyjąc z piekarnika, przykryć wilgotną ściereczką, odwrócić spodem do góry, a pergamin spryskać zimną wodą i zdjąć. Roladę skręcić razem ze ściereczką i odstawić do przestygnięcia.
Przestudzoną rozwinąć, posmarować masą z budyniu i ponownie ściśle zwinąć. Udekorować wg uznania np.: polewą czekoladową.