Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne zarówno ciepło jak i zimno
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 42
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 274
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 42
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 274
Składniki
Zmiażdżony czonek, przesmażyć na 1 łyżce oleju, dodać drobno pokrojoną cebulkę i mięso. Smażyć ok 10-15 min. Dodać koncentrat pomidorowy (ja dodaję drobno pokrojone pomidory) i przyprawy. doprawić do smaku jak kto lubi. Dusimy aż cały sos wyparuje. Na końcu dodać starty żółty ser. Wymieszać i odstawić do ostudzenia.
Ciasto francuskie rozwijamy. Na rozwinięte (rozłożone lub rozwałkowane) ciasto francuskie wykładamy zimny farsz. Zwinąć w roladę.
Piec w temp. 180 stop. ok. 30 min. (do momentu aż ciasto zacznie nabierać ładnego złotego koloru.
Bardzo smaczne z czerwonym barszczykiem.