Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 60
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 998
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 227
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 60
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 998
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 227
Składniki
1. Białka ubić na sztywną pianę wraz ze szczyptą soli. Do ubitych białek dodać przesianą mąkę oraz zioła prowansalskie. Delikatnie wymieszać. Gotową masę białkową wyłożyć na blachę z wyposażenia piekarnika - wyłożoną papierem do pieczenia, który uprzednio wysmarować oliwą. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 15-20min. 2. Gotowy placek wysmarować serkiem, ułożyć szynkę, liście szpinaku, paprykę i posypać tarty ser mozarella. 3. Zawinąć w roladę i pokroić na małe roladki (ślimaczki), które następnie spiąć wykałaczkami.