Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Smaczne, proste w wykonaniu i szybko znikające roladki na grilla z mięsa mielonego. Super smaczny posiłek dla nadchodzących gości.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 103
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 209
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 103
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 209
Składniki
Mięso mielone wieprzowo - wołowe wkładamy do miski, dodajemy jajko, przyprawiamy do smaku przyprawami oraz dodajemy bułkę tartą. Wszystko dobrze wyrabiamy. W trakcie wyrabiania mięsa dodajemy po odrobinie zimnej wody i wyrabiamy tak długo aż mięso wchłonie wodę i nie będzie przywierać nam do dłoni. Im dłużej będziemy wyrabiać tym roladki będą lepsze. Z tak przygotowanej masy formujemy roladki, które układamy na tacy i zostawiamy na 30 minut w chłodnym miejscu. Po tym czasie roladki układamy na rozgrzanym grillu i grillujemy z każdej strony często roladki obracając. Czas grillowania zależy od tego jak grillujemy i jak roladki nam się przypiekają. Podajemy z pysznym sosem chrzanowym.