Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne roladki z tortilli z pastą jajeczną z awokado. Pikantne i wyraziste w smaku ;) Idealna przekąska na imprezę, ale także świetny posiłek do pracy czy na kolacje
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 42
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 369
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 42
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 369
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Składniki
Dojrzałe awokado przepołowić, wyjąć pestkę i zdjąć skórkę. Przełożyć do miski dodać sok z cytryny, sól, sos sriracha i przeciśnięty przez praskę czosnek. Rozgnieść widelcem na gładko. Dodać starte na tarce na grubych oczkach jajka. Wymieszać. Tortillę wysmarować pastą i zwinąć ciasno. Ułożyć na desce zlepieniem do góry. Wstawić na chwilę do lodówki.
Ogórka umyć i osuszyć. Pociąć na długie paski za pomocą np. mandoliny lub obieraczki do warzyw. Na patyczki nadziewać ogórka formując fale. Między ogórka nabijać po dwie oliwki. Tortillę pokroić na ok. 2 cm kawałki. Nadziewać na patyczki. Posypać sezamem i płatkami chili.