Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27445
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27445
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Składniki
Filety rozciąć na pół, nie przecinając do końca, tak, aby uzyskać jak największe płaty. Każdy lekko rozbić. Posmarować twarogiem utartym ze szczypiorkiem, solą i pieprzem.
Na warstwie serka ułożyć plastry szynki. Zwinąć roladki. Spiąć wykałaczkami lub owiązać nicią. Obsmażyć na oliwie. Wyjąć, trzymać w cieple.
Na patelnię włożyć posiekaną cebulę z czosnkiem i paprykę pokrojoną w kostkę. Przyprawić ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Podsmażyć mieszając.
Dodać pokrojone w kostkę pomidory (obrane ze skóry). Na wierzchu ułożyć roladki i gałązki rozmarynu. Podlać wodą i dusić pod przykrycim 30 min.