Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwijane roladki z wędzonym łososiem to proste i jednocześnie eleganckie danie w postaci przekąski. Łączy delikatną słodycz ryby, subtelny serek śmietankowy i chrupiące warzywa. Przygotuj je i podaj na okrągłym talerzu z wykałaczkami.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Składniki
Umyj i porwij w rękach sałatę lodową na drobne kawałki. Cebulę pokrój w cienkie piórka. Szczypiorek drobno posiekaj.
Tortille rozłóż na blacie. Rozsmaruj równomiernie serek śmietankowy. Posyp go szczypiorkiem. Ułóż plasterki wędzonego łososia, sałatę i cebulę. Jeśli lubisz możesz dodać również kapary albo ogórka kiszonego, przełamując smaki.
Posól i popieprz. Zwiń tortillę w rulon, zaczynając od jednego z krótszych boków, aby składniki pozostały w środku.
Pokrój zawijane tortille na połówki lub mniejsze kawałki. Możesz podawać je od razu lub schłodzić w lodówce przed podaniem, zawijając je ciasno w folię spożywczą.