Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze rolady to schabowe w innej wersji , nie jako kotlety lecz jako rolady. Proste i szybkie w przygotowaniu. Rolady fajnie sprawdzą sie na szybki , smaczny obiad lub jako samodzielna pyszna przekąska .
Tłuczek , deska , nóż, talerze do panierki, patelnia,
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 998
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1108
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11364
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 998
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1108
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11364
Składniki
Kotlety schabowe po umyciu i osuszeniu rozbić na duży płat, uważając aby nie porobić dziur. Następnie każdy płat oprószyć solą oraz pieprzem , a następnie posmarować musztardą. Na każdym płacie rozłożyć plaster sera żółtego , plaster szynki oraz kawałki pomidorów suszonych. Zwinąć boki do środka i zawinąć ciasno w roladę. Każdą roladę obtoczyć w rozbełtanym jajku , następnie panierować w bułce tartej. Gotowe rolady smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podawać do drugiego dania lub jako samodzielna przekąska na spotkaniach rodzinnych i nie tylko. Smacznego. Rada; Jeżeli rolady podamy do obiadu to obiad dla 4 osób, ale jeżeli podamy jako przekąski to wtedy więcej jak 6 osób.
Rolady po usmażeniu.
Gotowe danie obiadowe.
Gotowe jako przekąski.