Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filety śledziowe posmarowane cienko musztardą, zwinięte z ogórkiem kiszonym i duszoną cebulą, zalane zalewą octowo - olejową.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 778
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 76
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 778
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 76
Składniki
Śledzie czyścimy, ściągamy skórę, myjemy i moczymy w zimnej wodzie.
W między czasie gdy śledzie się moczą przygotowujemy z wody, octu cukru, oleju, cebuli, pieprzu, ziela angielskiego i liści laurowych zalewę octową. Wszystkie składniki zalewamy wodą i octem, umieszczamy w garnczku, zagotowujemy, odstawiamy do wystudzenia.
Wystudzoną zalewą zalewamy śledzie i odstawiamy na 24 godziny.
Po tym czasie z każdego śledzia wyjmujemy kręgosłupy z ośćmi, filetujemy. Na patelni dusimy cebulę,studzimy. Ogórka kiszonego kroimy w cienkie paski. Rozkładamy fileta śledziowego, delikatnie, bardzo cienko smarujemy go musztardą, układamy kilka pasków ogórka i cebuli, zwijamy rolmops zabezpieczając go kołeczkiem drewnianym. I tak robimy ze wszystkimi filetami.
Tak zrobione rolmopsy wkładamy do słoika lub pojemnika, zalewamy zalewą wymieszaną z olejem i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego!!!