Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsze rożki są smacznym posiłkiem na pyszne i sycące śniadanko. Rożki można przygotować z różnym farszem , ja przygotowałam z farszem z warzyw i kiełbasy i były pyszne.
garnek, patelnia, wałek, nóż,
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5227
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4997
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 60
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 230
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5227
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4997
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 60
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 230
Składniki
Przygotować warzywa, które po oczyszczeniu pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno pokroić, czosnek natomiast po obraniu przecisnąć przez praskę, następnie cebulę i czosnek podsmażyć na odrobinie oleju do zeszklenia. Do podsmażonej cebuli dodać wcześniej przygotowane warzywa i podsmażać razem około 8 - 10 minut. Na samym końcu dodać obraną i pokrojoną w kostkę cukinię i ogórek zielony. Doprawić do smaku pieprzem i solą w razie potrzeby. Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować nie za grubo, pokroić w nie za duże kwadraty. Na każdym kwadracie ułożyć porcję farszu polać ketchupem i zlepiać rożki tak jak pierogi. Smażyć w głębokim oleju (pamiętajmy, że olej ma być mocno rozgrzany). Smażyć mocno rumiany kolor. Podać z ketchupem.
Smażyć w głębokim oleju.