Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływające się w ustach mięso z kaczki zawijane we wrapy z sałaty z dodatkami.
Szybka i smaczna
Odsłon: 14885
Polecam.
Odsłon: 478
Szybka i smaczna
Odsłon: 14885
Polecam.
Odsłon: 478
Składniki
W rondelku na małym ogniu podsmaża się kacze uda, aż wytopi się tłuszcz ze skóry., Można dodać posiekaną cebulę i obrócić udka i jeszcze podsmażyć. Udka można podlać wodą, i doprawić solą, pieprzem i chili. Aby kaczka się rozpadała wystarczy dusić ją 1,5 h.
Gotowe! cześć tłuszczu zebrałam a wywar z duszenia zagęściłam podprażona mąka. Sos gotowy.
Mięso posiekałam i lekko poszarpałam widelcem. Podałam z dodatkami do wrapów, sałatą, pomidorem, podsmażanym ananasem i kimchi. Każdy może sam komponować wrapy według uznania.
Smacznego :)