Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sławna ryba po grecku. Mile widziana na stole nie tylko z okazji Wigilii czy Bożego Narodzenia. Imprezy, spotkania - taka przekąska sprawdza się zawsze!
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 216
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 216
Składniki
Filety pokroiłam w paski ok. 3 cm. Obtoczyłam w mące i smażyłam na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Usmażone układałam na ręczniku papierowym.
Marchewkę, pietruszkę i selera starłam na tarce o dużych oczkach. Pora pokroiłam w pół plasterki a cebulę i paprykę w kostkę. Na patelni rozgrzałam 2 łyżki oleju i podsmażyłam cebulkę i pora na rumiano. Dodałam pozostałe warzywa. Dusiłam pod przykryciem w miarę potrzeby podlewałam wodą. Dodałam koncentrat pomidorowy i posoliłam odrobinę. Kiedy warzywa były miękkie doprawiłam je do smaku.
W naczyniu na przemian układałam warzywa i rybę. Na koniec przykryłam całość pozostałymi warzywami. Przykryłam folią aluminiową i wstawiłam do lodówki na noc. Taka ryba najsmaczniejsza jest jak postoi chociaż kilka godzin. Oprószyłam natką pietruszki zanim podałam na stół.
* miałam świeże filety z dorsza czarnego