Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna smażona rybka w słodko- kwaśnej zalewie. Polecam.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16713
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 354
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 126
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 229
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16713
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 354
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 126
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 229
Składniki
Filety pokrój na mniejsze kawałki nie dłuższe niż 5 cm., oprósz je mąką. Usmaż na oleju po kilka minut z każdej strony. Ryby można też usmażyć w cieście naleśnikowym. Paprykę oraz ogórki pokrój w paseczki. Cebulę pokrój w piórka i podsmaża na niewielkiej ilości oleju. Do cebuli dodaj paprykę oraz ogórki i całość duś kilka minut pod przykryciem. Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki zalewy, wylej na patelnię z warzywami. Gotuj bez pokrywki 1-2 minuty. W misce układaj warstwowo: trochę warzyw, na to ryba, warzywa, ryba i warzywa. Całość wstaw do lodówki na kilka godzin.